Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twitch vs Varus - porównanie

Xshiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Chciałbym abyście porównali potencjał obu postaci. Ostatnio grałem tristaną vs. varus. Ostro mnie zgnoił, praktycznie outfarm, ale nie powiem kogo miał na supporcie, bo to nie ważne. :P Jednak wróćmy do tematu. Który z nich ma lepszy potencjał, tzn. silny mid i late game. Wiem że twitch jest hypercarry i w late jest praktycznie kosiarką, podobnie jak vayne. Ale varus z kolei polega na skillach (wiem że twitch też ma swoją trutke z 'e' ;) ) i niezły dmg idzie. Także, który byłby lepszy pod względem potencjału gry na soloq oraz gdyby te postacie spotkały się przeciw sobie? Dodam że wiem iż liczy się skill, ale po prostu chcę przyjemnie którymś z nich grać i cieszyć się, że można niezłe akcje robić. Także jak chcecie to skopiujcie już te plusy i minusy z innego tematu, ale dodajcie też jakieś uzasadnienie (sensowne), żeby mnie do któregoś przekonać.

Ten który dogłębnie wyjaśni, porówna/opisze dostanie najlepszą odpowiedź, no i lajki też będą.

Opublikowano

Varus

+ slow

+ mocne ult w tf

+ harras

+ zasięg

+ dmg z Q

- brak escape

Varus ogólnie jest silny, ale osłabia go strasznie brak escape, jeden mały błąd, wystaniesz za bardzo - focus i masz po grze nawet z feedem. Poleciłbym ci go jednak. Co do spotkania dwóch postaci, myślę że varus wygrał by na zasięg i cc, ofc twitch mógłby używać Q i przeszkadzać varusowi w trafianiu, ale to on ma większe szanse.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Twitch jest duzo silniejszy:

+Slow

+Truta z pasywki

+Predkosc ataku z q

+Predkosc ruchu z q

+Niewidzialnosc z q

+Ulti dajacy kilkukrotnie wiekszy zasieg atakow ktore przebijaja wrogow

+Dobry w kazdej fazie gry

sstwc.jpg

Opublikowano

Twitch jest mocniejszy :P

Z hitow zatruwa.

Moze zniknac z Q.

Spowolnic z W.

Dobic z E

i miec ogromny zasieg strzelania uzywajac R.

Mialem dwukrotna potyczke z varusem 1 na 1 na midzie. Zostalo mi malutko zycia, ale jednak go pokonalem :D.

Opublikowano

Myślałem, że moderatorzy się bardziej wisilą oprócz podawania zalet... Te postcie trochę znam i jakie skille posiadają nie jest mi obce. Zależy mi bardziej na pojedynku pomiędzy tymi postaciami oraz waszym doświadczeniu podczas gry twitch vs. varus lub odwrotnie, a także jak ktoś może to mógłby porównać je do innych... Dalej czekam na komentarze, możecie brać przykład z proelogamera....

Opublikowano

polecam varusa

slow

aoe

pro range Q

stun

coś w stylu teemo

mocna każda faza gry

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Myślałem, że moderatorzy się bardziej wisilą oprócz podawania zalet... Te postcie trochę znam i jakie skille posiadają nie jest mi obce. Zależy mi bardziej na pojedynku pomiędzy tymi postaciami oraz waszym doświadczeniu podczas gry twitch vs. varus lub odwrotnie, a także jak ktoś może to mógłby porównać je do innych... Dalej czekam na komentarze, możecie brać przykład z proelogamera....

Wiec tak, varus jest jednym z najsilniejszych adc w early game, ale w teamfightach tez jest bardzo dobry , dzieki 3 aoe skillom w tym przede wszystkim ult ,potrafi zdzialac cuda.

Twitch jest obecnie duzo slabszy w early game, przez nerf e , ale na 9 lvlu masz to samo co wczesniej(jezeli maxujesz e, chyba wszyscy je maxuja). Twitch jest swietny w teamfightach poniewaz na ulcie ma mega zasieg, nawala kilka celow i potem jeszcze detonuje pasywa, co robi swietny damage.

Ogolnie jezeli varus nie zabije cie w early game , to z kazdym lvlem twitch zyskuje przewage, i kolo 9 lvla na luzie powinien wygrac. Zalezy to tez oczywiscie od supportow , sona + twitch moga spokojnie zrobic double na 6 lvlu . Do tego ult twitcha kontruje ulta varusa ,w bezposredniej walce twitch wygra z varusem.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...